Jag fick receptet på Hurtbullelimpa av Lovisa (tack). Sedan första gången jag bakade det har jg fortsatt producera ungefär en limpa i veckan. Limpan är både enkel att göra och god och nyttig att förtära. Perfa!
Du behöver:
6dl dinkelmjöl
1 dl vetemjöl
1, 5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl rågflingor
1 dl grovt hackade nötkärnor
1 dl grovt hackade aprikoser
1 dl russin
1/2 dl honung
2 ägg
4 dl filmjölk
Du sätter ugnen på 175 grader och smörjer en brödform om ca 2 liter.
Sedan blandar du ihop de torra ingredienserna i en bunke, tillsätter aprikoser och russin.
Sist tillsätter du honung, ägg och filmjölk och rör samman till en slät (?) smet.
Bre sedan ut kladdet i formen och strö över rågflingor och linfrön.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60min.
Stjälp upp läckerheten och låt svalna inlindat i en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar